Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (2024)

Erik Uittenhout | 07 maart 2022

Zone 3 is een van de vooraanstaande merken op het gebied van triathlon kleding en accessoires. De trisuits en wetsuits van Zone3 zijn van zeerhoge kwaliteit en zijn ontworpen om jou bij alle uitdagingen die je tegenkomt tijdens een triathlonte ondersteunen. Bij FuturumShop weten we hoe belangrijk het is om in het juiste trisuiten het juiste wetsuit te hebben tijdens een zware triatlon. Daarom hebben we in deze blog de collectie trisuits en wetsuits van Zone3 uitgelicht, in drie verschillende prijsklasses, waardoor jij een voor jou passende keuze kunt maken.

  • Zone3 Trisuits
  • Aeroforce-X
  • Lava
  • Activate+
  • Zone3 Wetsuits
  • Vanquish
  • Advance

Trisuits: de basis van je triathlon outfit!

Trisuits vormen de basis van je triathlon outfit, zonder een trisuit zouden de wissels zeer lang duren, omdat je je dan moet omkleden. Naast gemak, moet je bij de aanschaf van een triathlonpak op een aantal factoren letten: met óf zonder mouwen, bewegingsvrijheid tijdens het lopen en zwemmen en ‘snelheid’ van de stof.We lichten hieronder de drie van de meest begeerde trisuits van Zone3 uit aan de hand van een aantal factoren.

Let op!Niet bij alle triathlons/temperaturen zijn trisuits met mouwtjes toegestaan! Dus let op de regels hierover bij je inschrijving. Check ook de officiële regels op de website van de Nederlandse Triathlon Bond.


Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (10)

Zone3 Aeroforce-X trisuit

De Aeroforce-X is verkrijgbaar met en zonder mouwtjes. In beide gevallen profiteer je van een technologisch en aerodynamisch zeer hoogstaand triathlonpak. Deze trisuit is uitgebreid getest in de windtunnel in samenwerking met aerodynamicaspecialist NOPINZ. Naast het aerodynamische voordeel, dat vooral op de fiets van toepassing is, is dit trisuit ook voor het looponderdeel optimaal ontwikkeld. Mesh-panelen zorgen voor ventilatie en ColdBlack technologie zorgt voor weerkaatsing van de zon zodat je zo min mogelijk opwarmt van buitenaf. Met achterzakken voor je voeding, waterafstotende coating en een comfortabele High-Performance triathlonzeem zal dit pak je niet weerhouden van snelle tijden.

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (11) Aeroforce-X stof voor maximaal aerodynamisch voordeel
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (12) Mesh-panelen voor ventilatie
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (13) High-Performance zeem, geschikt voor alle afstanden
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (14) Waterafstotende coating, voor snelheid in het water bij non-wetsuit races
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (15) latte achterzakken aerodynamisch weggewerkt

Zone3 Aeroforce-X Trisuit Zonder Mouwen Zwart/Grijs Heren

295.00

175.95

uitverkocht


Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (17)

Zone3 Lava trisuit

Het Zone3 Lava Aerosuit is al jaren een van de populairste topmodellen van de trisuits van bij FuturumShop. De ‘Lava’ is volledig gericht op het behalen van een zo snel mogelijke tijd tijdens de triathlon. Het ontwerp mét mouwen zorgt er samen met de zeer hoogwaardige waterafstotende aeroforce stof voor dat je zowel door de lucht als door het water snijdt. Daarnaast ademt deze stof zeer goed en drijft deze vocht snel af, voor een optimale temperatuur huishouding. Als extra feature zorgt dit triathlonpak voor lichte compressie op de benen voor een betere doorbloeding en een sneller herstel. De zeem in dit trisuit is ondanks zijn formaat zeer comfortabel. Dat maakt dit trisuit zeer geschikt voor hele triathlon waarbij je 180 km op de fiets moet doorbrengen. Kortom, dit trisuit is voor de echte fanatieke triatleten.

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (18) Extreem aerodynamisch, mede door de waterafstotende kwaliteiten van de aeroforce stof
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (19) Zeer hoog ademend vermogen en vochafdrijvend vermogen
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (20) Zeer comfortabele zeem, geschikt voor hele en halve triahtlons
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (21) 360 graden stretch voor optimale bewegingsvrijheid tijdens het zwemmen en hardlopen
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (22) Geeft lichte compressie rond de benen voor optimale prestaties
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (23) Zeer comfortabel door de platte naden, ergonomisch ontwerp en zachte gripper in de broekspijpen


Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (25)

Zone3 Activate+ trisuit

De Activate Plus lijn plaatst zich mooi in het midden van het trisuit assortiment van Zone3. Met een zeer hoge prijs kwaliteit verhouding tot gevolg, wat het trisuit een Best Value Award heeft opgeleverd in 2018! Daarna is het pak onverminderd populair gebleven en verder doorontwikkeld. Het ontwerp met korte mouwen zorgt voor een optimale luchtstroom rond de armen, zonder dat dit voor extra warmte zorgt. Dit is te danken aan de zeer goed ademende stof welke tevens zweet snel afvoert. Aanvullend is er mesh stof op de rug aangebracht. De lycra stof op het voorpaneel en de benen in combinatie met de rest van het pak voor een nauwaansluitende pasvorm met een zeer grote bewegingsvrijheid. Kortom een perfecte combi tussen prijs, comfort en een focus op prestaties!

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (26) Aerodynamisch triathlon pak door de korte mouwen
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (27) Hoog ademend vermogen en vochtafdrijvend vermogen
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (28) Comfortabele Tri-lite zeem
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (29) Zeer veel bewegingsvrijheid en platte naden voor veel comfort

Zone3 Activate Plus Trisuit Korte Mouwen Zwart/Roze/Paars Dames

140.00

88.95

uitverkocht

Zone3 Activate Trisuit Volledige Rits Korte Mouwen Zwart/Rood Heren

125.00

80.95

uitverkocht


Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (32)

Wetsuits: ideaal in open water of wanneer het iets kouder is!

Wetsuits komen goed van pas bij triatlons die gehouden worden in open water en op moment waarop het water in het zwembad onder 22ºC komt. Let op, de regelgeving rondom wetsuitgebruik is divers, check onze FAQ-blog met onder andere de regels rondom watertemperatuur. Belangrijk bij de aanschaf van een wetsuit is de weerstand en het drijfvermogen dat het pak biedt en uiteraard de bewegingsvrijheid rondom de schouders. Aangezien hier een zo laag mogelijke weerstand gewenst is. Check ook alle andere punten waarop je let als je een wetsuit wil kopen. Hieronder worden vier wetsuits van Zone3 uitgelicht, in drie prijsklasses. Zodat jij weloverwogen de juiste keuze kunt maken voor een wetsuit.

Zone3 Vanquish wetsuit

Het Zone3 Vanquish wetsuit is misschien wel het beste wetsuit in zijn prijsklasse en plaatst bijna helemaal bovenaan het assortiment wetsuits van Zone3. Het grote voordeel van dit wetsuit is dat de complete schoudergordel en de bovenkant van de rug, maar ook de benen van een maximale flexibiliteit kunnen profiteren. Hierdoor ben je niet geremd om een zo efficiënt mogelijke slag te maken. Zeker tijdens een hele triathlon waarbij de zwemafstand bijna 4 km. bedraagt is dit geen overbodige luxe.Het materiaal dat voor deze flexibiliteit zorgt is Yamamoto’s premium #40 SCS stof. Dit is een van de lichtste en meest rekbare stoffen die er bestaat. Het one-piece ontwerp van de schoudergordel is verder doorgevoerd naar de borst en de bovenrug, samen met het ontbreken van naden, zorgt voor een mogelijkheid tot een hogere positie van de elleboog en makkelijker ademhalen.

Voor een zo laag mogelijke weerstand door het water is het neopreen voorzien van een aqua dynamic ‘SCS’ Nano coating. Deze zorgt voor een weerstand coëfficiënt van 0.021 t.o.v. 4.0 bij standaard neopreen. Ook voorkomt deze coating dat het wetsuit water opneemt en dus dat het pak zwaarder wordt. Dan is er ook nog een 30% groter drijfvermogen, wat er voor zorgt dat je hoger in het water ligt. Doordat de benen hoger liggen kost zwemmen minder energie. Kortom met dit wetsuit kom je altijd als eerste uit het water! En dankzij Pro Speed manchetten heb je het pak zo uit tijdens een wissel.Al deze voordelen maken dit wetsuit geschikt voor top triatleten die op zoek zijn naar materiaal dat hun prestaties dat laatste zetje naar de overwinning kan brengen. Ideaal voor halve of hele triatlons waar de zwemafstand zeer lang is en ieder portie energie gespaard moet worden.

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (33) Extreem lage weerstand in het water door de aqua dynamic ‘SCS’ Nano coating
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (34) 30% meer drijfvermogen dan een standaard neopreen wetsuit
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (35) Maximale bewegingsvrijheid voor de armen en bovenrug dankzij materiaal en one-piece ontwerp van de schoudergordel, borst en bovenrug
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (36) Neemt geen water op en wordt dus niet zwaarder


Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (37)

Zone3 Aspire en Thermal Aspire wetsuit

De Zone3 Aspire plaatst zich precies midden in het Zone 3 wetsuit assortiment. Dit wetsuit heeft een one-piece ontwerp van de schoudergordel voor optimale flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Door het gebruik van Yamamoto’s #39 SCS stof wordt de mate van flexibiliteit verder vergroot. Dit zorgt voor een zeer efficiënte slag doordat je je arm ver kunt uitstrekken.Voor een zo laag mogelijke weerstand in het water is het neopreen voorzien van een aqua dynamic ‘SCS’ Nano coating. Deze zorgt voor een weerstand coëfficiënt van 0.021 t.o.v. 4.0 bij standaard neopreen. Ook voorkomt deze coating dat het wetsuit water opneemt en dus dat het pak zwaarder wordt. Dan is er ook nog een 30% groter drijfvermogen, wat er voor zorgt dat je hoger in het water ligt. Doordat de benen hoger liggen kost zwemmen minder energie. DePro Speed manchetten helpen je om het pak sneller uit te trekken tijdens een wissel. Al deze voordelen maken dit wetsuit geschikt voor gevorderde triatleten die op zoek zijn naar materiaal dat hun prestaties kan verbeteren.

Naast de Aspire is er ook de Thermal Aspire voor de koudere omstandigheden. Dit wetsuit wordt aangeraden voor watertemperaturen vanaf 10ºC. Dit pak is gebaseerd op de Aspire, maar op ontwikkeld voor de lente, herfst en winter. Onder door toevoeging van een fleece-achtige binnenvoering. Deze valt echter qua prijs wel weer in een duurder segment.

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (38) Extreem lage weerstand in het water door de aqua dynamic ‘SCS’ Nano coating
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (39) 30% meer drijfvermogen dan een standaard neopreen wetsuit
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (40) Zeer goede bewegingsvrijheid voor de schouders en armen dankzij materiaal en one-piece ontwerp van de schoudergordel en borst.
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (41) Neemt geen water op en wordt dus niet zwaarder
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (42) Ook in Thermal uitvoering voor kouder water

Zone3 Thermal Aspire Wetsuit Zwart/Grijs/Goud Dames

599.00

349.95

uitverkocht


Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (44)

Zone3 Aspect en Thermal Aspect wetsuit

De Aspect is ontwikkeld voor zwemmers die meer schoolslag dan borstcrawl zwemmen, hij wordt daarom ook wel de Zone3 Breaststroke genoemd. Kun je er dan geen borstcrawl mee zwemmen? Uiteraard wel! Ook voor borstcrawlers is dit wetsuit prima, het is alleen ontwikkeld naar aanleiding van de toenemende vraag naar wetsuits met bewegingsvrijheid voor de schoolslag. Deze Aspect is verkrijgbaar in de reguliere Aspect, voor de reguliere zomerse watertemperaturen tot zo’n 22ºC. Daarnaast is er de Thermal Aspect, die met o.a. fleecevoering ook geschikt is voor de koudere maanden.

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (45) Mix van SCS, Smoothskin en High Stretch Nylon
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (46) Zowel in de schouder- als de heupzone maximale bewegingsvrijheid voor schoolslag
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (47) Ook in Thermal uitvoering voor kouder water

Zone3 Thermal Aspect Breaststroke Wetsuit Zwart/Oranje Heren

349.00

200.95

ja, op voorraad

Zone3 Advance wetsuit

Dit Zone3 Advance wetsuit is het instapmodel binnen het wetsuit assortiment van Zone3. Het wetsuit geeft goede bewegingsvrijheid aan de schouders en de armen voor een efficiënte slag. Het‘Extreme Flex’ materiaal onder de armen zorgt er namelijk voor dat de armen verder uitgestrekt kunnen worden voor een lange en efficiënte slag. Door het drijfvermogen zorgt dit pak ervoor dat je benen hoger liggen waardoor zwemmen minder energie zal kosten. Het gebruik van ‘Speed Flo’ stof op 70% van het pak minimaliseert de weerstand in het water.DePro Speed manchetten helpen je om het pak sneller uit te trekken tijdens een wissel. Al deze factoren maken dit tot een zeer complete wetsuit waarmee beginnende triatleten zeer lang vooruit kunnen voordat deze een upgrade nodig hebben.

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (49) Lage weerstand in het water door de ‘Speed Flo’ stof
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (50) Biedt veel drijfvermogen
Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (51) Veel bewegingsvrijheid voor de schouders en armen door ‘Extreme flex’ stof onder de oksels

(1)

Zone3 Advance Wetsuit Zwart/Blauw Heren

329.00

194.95

uitverkocht

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 28 juni 2019 en is op 7 maart 2022 geüpdatet met de meest recente Zone3 collectie.

Nieuwsbrief

Voor een wekelijkse dosis inspiratie, voorpret én natuurlijk de beste acties en aanbiedingen, meld je je aan voor onze e-mailnieuwsbrief.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief. Binnen enkele seconden ontvang je een e-mail van ons.

Het email adres staat al in onze nieuwsbrief database.

Het opgegeven emailadres is niet correct. Probeer het opnieuw.

Vele fanatieke sporters blijven al op de hoogte. Volg jij hun voorbeeld?

Zone3 keuzehulp Trisuits en Wetsuits (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6115

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.